IT Law logo
Swipe up
23 / 12 / 2017

KAKŠNA ZAKONODAJA ČAKA TEHNOLOŠKE DRUŽBE V 2018

Blog23 / 12 / 2017

KAKŠNA ZAKONODAJA ČAKA TEHNOLOŠKE DRUŽBE V 2018

 


Medtem ko je digitalna revolucija omogočila veliko čudežev je istočasno omogočila enostavnejše goljufije, kibernetsko ne-varnost in grobo poseganje v našo zasebnost. Digitalni čudezi so postavili regulatorje in postavljajo regulatorje pred pomembne izzive in odločitve.


Zakonodaja vedno je in vedno bo zaostajala za tehnološkim napredkom. Včasih pa ji v malem segmentu v duhu horror vacai uspe uloviti korak, pri tem pa ponavadi stvari preveč regulira in s tem v večini prepreči razvoj predvsem novih poslovnih modelov. Razlogovanje, ki ga zakonodajalci uporabijo je v kompleksnosti pravnih razmerij, ki jih novi poslovni modeli in tehnologija prinaša tako z vidika varstva potrošnikov, varstva konkurence, obdavčitve, varstva osebnih podatkov, delovnopravne zakonodaje in zakonodaje s področja pravic intelektualne lastnine in njihovega varstva.


Ne moremo se upreti trditvi, da zakonodajalec razume tehnologijo in digitalne čudeže preveč binarno in jim zato v večini primerov ne uspeva najti pravega ravnovesja. To pa vpliva na inovativnost, razvoj in propulzivnost družbe.


Ocenjujemo, da bodo spodaj opisane pravne odločitve oziroma zakonodaja pomembno vplivale na tehnološki sektor v 2018:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V letu 2018 vam želimo veliko POGUMA, da se lotite projektov, tudi če zakonodaja ni povsem jasna ali pa ne obstaja, SREČE, da se vaš projekt dobro izide in da prihajajoča regulativa ne poruši vaših planov ter SODELOVANJA S PRAVNIKI, ki bodo vašim projektom dodajali vrednost!

 

CC BY